Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag een oefenduel afgewerkt tegen FCV Dender. In Delden eindigde de wedstrijd in evenwicht: 1-1. De doelpunten werden gemaakt door Bryan Limbombe, namens de Belgische ploeg scoorde Joedrick Pupe.

Op een fris Sportpark ‘De Scheetheuvel’ begon de wedstrijd behoorlijk evenwichtig. Zowel Heracles Almelo als FCV Dender zochten voorzichtig de opening om tot kansen te komen. De eerste kans was voor de Belgen en meteen was het raak. Een snelle uitbraak via de rechterkant leidde tot een goede voorzet van Mohamed Berte. Zijn pass resulteerde in de openingstreffer van Joedrick Pupe die zijn voorzet afwerkte en Michael Brouwer kansloos liet.

Heracles Almelo ging op zoek naar een reactie en dat lukte de Almeloërs razendsnel. Een fout van Dender-doelman Dietsch gaf de doorlopende Bryan Limbombe een niet te missen kans en dat deed de buitenspeler dan ook niet: 1-1.

Na een flitsende fase golfde het spel op en neer. Dender kwam dichtbij via Bruny Nsimba, maar de grootste kans was voor Heracles Almelo met Thomas Bruns als afwerker. De geboren Wierdenaar probeerde een strakke voorzet van Diego van Oorschot af te werken, maar zijn inzet trof geen doel en eindigde over het Belgische doel.

Voor rust kreeg Dender, die afgelopen week op trainingskamp was in Delden, nog een goede mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Slordig balverlies op het middenveld van Heracles Almelo bracht Dender-middenvelder Roman Kvet in schietpositie, maar de Tsjech ging net voorlangs.

Geen sprankelende tweede helft

Het duurde even voordat de tweede helft echt loskwam. Beide ploegen bleven aftasten en kansen werden niet gecreëerd. Na een uur voetballen wisselde Erwin van de Looi zijn voltallige ploeg. Nadat in de rust Fabian de Keijzer het veld betrad in plaats van Michael Brouwer, volgden na klokslag een uur de andere tien spelers.

De ingevallen doelman moest gelijk tot tweemaal toe flink aan de bak. Een hard en laag schot van Berte, en even later een spijkerharde kopbal van Fofana dreef de doelman tot het uiterste, maar hij liet zich niet kloppen.

Het initiatief lag in de tweede helft bij Dender en de ploeg van trainer Vincent Euvrard bleef zoekende naar de voorsprong. Het lukte ze echter niet om de organisatie van Heracles Almelo te breken. De bijna vijfhonderd toeschouwers in Delden, die inmiddels in de stromende regen stonden toe te kijken, werden in de tweede helft niet getrakteerd op veel spektakel, maar dit was wel de kans voor meerdere talenten van de Academie om zichzelf te laten zien.

Eén van deze talenten was Giandro Sambo die in de slotfase de wedstrijd kon beslissen met zijn eerste officieuze treffer voor Heracles Almelo. Via een knappe actie van Benita kreeg Roosken de bal. Hij zocht de combinatie met Sambo en laatstgenoemde kwam uiteindelijk in schietpositie. Zijn inzet werd echter gestopt door Julien Devriendt, waardoor het oefenduel tussen Heracles Almelo en FCV Dender EH in een gelijke stand eindigde.

Heracles Almelo – FCV Dender EH: 1-1
7. Joedrick Pupe (0-1)
14. Bryan Limbombe (1-1)