Heracles Almelo heeft met Luka Kulenovic de achtste aanwinst van deze zomer binnen. De 24-jarige spits komt over van FC Slovan Liberec, dat uitkomt op het hoogste niveau van Tsjechië. Kulenovic tekent in Almelo een contract tot medio 2028.

“Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan. In het verleden hebben er veel goede spitsen bij Heracles Almelo gespeeld en het aanvallende spel in de Eredivisie trekt mij. Ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten hier te laten zien”, vertelt Kulenovic op zijn presentatie. “Op trainingskamp heb ik helaas een klein momentje gehad, waar ik een lichte blessure aan over heb gehouden. Gelukkig ben ik weer bijna 100% fit, want ik kan niet wachten om hier te starten en mezelf te laten zien.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Kulenovic: “Luka is de fysiek sterke spits die we graag wilden hebben en we zijn blij dat we deze recordtransfer voor Heracles Almelo hebben kunnen afronden.” Begin deze maand hield Kulenovic een lichte blessure over aan het trainingskamp met Slovan Liberec, maar een belemmering voor deze transfer is het niet geweest. “Luka werkt op dit moment nog een individueel programma af en hoewel hij de competitiestart waarschijnlijk niet gaat halen, zit hij dicht tegen volledige fitheid aan. We hebben met elkaar de afweging gemaakt en besloten om de kans om hem vast te leggen niet te laten lopen. We hebben Luka intensief gescout en we zijn ervan overtuigd dat hij van grote waarde gaat zijn voor onze club.”

Luka Kulenovic is geboren in Toronto, Canada. De spits beschikt daarnaast over de Kroatische en Bosnische nationaliteit. Kulenovic doorliep de jeugdopleidingen van Banja Luka, FK Krupa en AS Trencin. Zijn profdebuut maakte hij voor FK Željezničar Banja Luka in 2018. Via het Kroatische NK Kustosija en de Bosnische clubs FK Rudar Prijedor en FK Sloga Meridian transfereerde Kulenovic in de zomer van 2023 naar FC Slovan Liberec. 

Kulenovic gaat bij Heracles Almelo spelen met rugnummer 19.