In de wedstrijd tegen sc Heerenveen heeft Heracles Almelo de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. In het Asito stadion werden de Friezen met 2-1 verslagen.

In een nat en winderig Asito stadion trapten Heracles Almelo en sc Heerenveen vrijdagavond af in de zevende speelronde in de Eredivisie. In de beginfase ging het gelijk op, maar echt grote kansen kwamen er niet. Tot Mario Engels de bal net voorlangs schoot en keeper Mickey van der Hart in de weg stond op een inzet van Luka Kulenovic. In de vijfentwintigste minuut wist Heracles Almelo wel op voorsprong te komen. Een goede corner van Daniël van Kaam werd geweldig binnen gekopt door Damon Mirani, wat zorgde voor de 1-0. Kort daarna werd Fabian de Keijzer aan het werk gezet, maar hij hield zijn doel schoon en zorgde voor de nul bij rust.

Meteen na rust was Kulenovic gevaarlijk door een solo vanaf eigen helft, maar hij stuitte weer op de keeper van sc Heerenveen. Waar hij later in de wedstrijd de bal wel langs de keeper van de bezoekers leek te werken, werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna wist sc Heerenveen wel het net te vinden met een geweldige knal. De Keijzer hield de Almeloërs daarna in de wedstrijd met een paar fantastische reddingen.

Na een sterke slotfase van sc Heerenveen begon Heracles Almelo steeds meer aan te dringen op de 2-1, maar het lukte nog niet om de bal tegen de touwen te krijgen. Na vele doelpogingen wist Mario Engels de bal uiteindelijk langs de doelman te werken en zo Heracles Almelo naar de overwinning te schieten.

Heracles Almelo – sc Heerenveen: 2-1
25. Mirani (1-0)
59. Rallis (1-1)
87. Engels (2-1)

Gele kaarten: Braude, Podgoreanu, Roosken & Karlsbakk.

Opstelling Heracles Almelo: De Keijzer, Benita, Mirani, Mesik, Roosken, De Keersmaecker, Van Kaam, Engels (90. Hoogma), ’t Zand (52. Bruns), Kulenovic (72. Hornkamp), Podgoreanu (57. Talvitie).

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart, Braude (60. Hall), Hopland (69. Kersten), Bochniewicz, Köhlert, Trenskow, Condé (46. van Ee), Brouwers, Olsson (60. Smans), Sebaoui, Rallis (71. Karlsbakk).