Aan iedere thuiswedstrijd van Heracles Almelo is een wedstrijdsponsor verbonden. Voor de ontmoeting met sc Heerenveen op vrijdag 27 september 2024 is de wedstrijdsponsor Sportverlichting BV, onderdeel van de Sports Lighting Group. Dit innovatieve bedrijf is al sinds 2020 een belangrijke partner van Heracles Almelo, toen het als eerste Eredivisie-club ons stadion voorzag van duurzame stadionverlichting. Sindsdien heeft Sportverlichting zijn positie versterkt in zowel het profvoetbal als bij amateurclubs in Nederland en daarbuiten.

Toonaangevend in duurzame stadionverlichting

Sportverlichting startte zijn activiteiten bij Heracles Almelo met een primeur: het eerste Eredivisie-stadion dat volledig was uitgerust met hun duurzame led-verlichting. Deze succesvolle installatie markeerde het begin van een periode van sterke groei voor het bedrijf, dat sindsdien tien stadions heeft voorzien van hoogwaardige lichtoplossingen. Naast het betaalde voetbal zet Sportverlichting zich in voor de verduurzaming van de Nederlandse sportwereld. Inmiddels zijn ruim 750 amateurverenigingen overgestapt op hun efficiënte verlichtingssystemen, waarmee zowel de energiekosten als de CO₂-uitstoot aanzienlijk zijn verminderd.

Internationale groei en ambities

De ambities van Sportverlichting reiken verder dan Nederland. Vorig jaar breidde het bedrijf zijn activiteiten uit naar Duitsland met de oprichting van Sportbeleuchtung Deutschland GmbH. Daarnaast heeft het bedrijf verschillende internationale projecten afgerond, onder andere in Kuala Lumpur. Deze uitbreiding onderstreept hun strategie om een sterke speler te worden op de Europese en wereldwijde markt voor sportverlichting.

Samenwerking met Heracles Almelo

Recentelijk zijn ook de trainingsvelden en het multicourt van de club voorzien van nieuwe lichtinstallaties. Deze investering in moderne infrastructuur zorgt ervoor dat de club optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten, ongeacht de omstandigheden.

Innovatie en duurzaamheid centraal

Sportverlichting onderscheidt zich door zijn focus op innovatie en duurzaamheid. Door gebruik te maken van geavanceerde led-technologie zorgt het bedrijf ervoor dat sportaccommodaties op een efficiënte manier verlicht worden, met minimale impact op het milieu. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Heracles Almelo om als club maatschappelijk verantwoord te ondernemen.