De reserves van Heracles Almelo hebben maandagmiddag een oefenduel afgewerkt tegen de reserves van FC Utrecht. Op het trainingscomplex van de Domstedelingen wonnen de Almeloërs met 2-3. Giandro Sambo en Thomas Bruns zetten Heracles Almelo in de eerste helft op een comfortabele voorsprong. In de tweede was een prachtig binnengeschoten vrije trap van Jordy Bruijn de kers op de taart.

In de stromende regen ging Heracles Almelo voortvarend van start. Amper zeven minuten na het beginsignaal van de scheidsrechter stond de 0-1 al op het scorebord. Giandro Sambo was de maker van de treffer na een aanval over drie verschillende schijven. Na goed werk van Jannes Wieckhoff en Morris de Wilde kon Jizz Hornkamp de 18-jarige aanvaller in stelling brengen en Sambo rondde feilloos af.

FC Utrecht moest in de achtervolging en via Anthony Descotte kwam de thuisploeg dichtbij. Na de openingstreffer werd Descotte tweemaal in scoringspositie gebracht, maar beide keren bracht Robin Mantel goed redding. De doelman die deze zomer overkwam van Helmond Sport hield zijn doel schoon. Na een kwartier verdubbelde Heracles Almelo de marge via Thomas Bruns. Academie-speler Morris de Wilde snoepte Can Bozdogan de bal af en zette de routinier oog-in-oog met Michael Brouwer. De aanvoerder van dienst faalde niet en werkte subliem af: 0-2.

Nog in de eerste twintig minuten van het duel kreeg FC Utrecht de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Taylor Booth draaide binnen het strafschopgebied weg bij Lorenzo Milani, waarna de Italiaanse verdediger hem ongelukkig vloerde. De scheidsrechter legde de bal op de stip en FC Utrecht-spits Descotte mocht aanleggen, echter zonde succes. Mantel, die een goede wedstrijd keepte, keerde de inzet.

Doelpuntenregen

Met een marge van twee in het voordeel van Heracles Almelo begon het tweede bedrijf. Opnieuw kwamen de Almeloërs goed uit de startblokken en kregen via Giandro Sambo een goede kans op de derde treffer. De derde treffer viel uiteindelijk na ruim een uur spelen, toen Jordy Bruijn achter de bal ging staan voor een vrije trap vanaf een ruime 22 meter. De middenvelder krulde de bal hard tegen de touwen en liet de ingevallen doelman Tom de Graaff kansloos.

De thuisploeg toonde veerkracht en zette Heracles Almelo onder druk. De Utrechtse aanvalsdrang werd uiteindelijk beloond met de aansluitingstreffer. Miguel Rodriguez wist de Almelose defensie te doorbreken en de 1-3 op het scorebord te zetten. FC Utrecht rook bloed en kwam niet veel later via Noah Ohio ook tot een tweede treffer. Een spannende slotfase, lag in het verschiet, maar een nieuw doelpunt leverde het niet op. De 2-3 eindstand bleef zodoende op het scorebord staan.

FC Utrecht – Heracles Almelo: 2-3
7. Giandro Sambo (0-1)
15. Thomas Bruns (0-2)
66. Jordy Bruijn (0-3)
74. Miguel Rodríguez (1-3)
78. Noah Ohio (2-3)

Opstelling FC Utrecht: Brouwer, Ghaddari, Didden, Mukeh, Finnsson, Booth, Jensen, Bozdogan, Rodriguez, Descotte, Blake

Opstelling Heracles Almelo: Mantel, Wieckhoff, Leerdam, Hoogma, Milani, De Wilde, Bruijn, Bruns, Talvitie, Hornkamp, Sambo